Ministar Oleg Butković na otvorenju pristana na Malim Srakanama i Danu iseljenika na otoku Susku

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković će u nedjelju, 29. srpnja sudjelovati na obilježavanju Dan iseljenika na otoku Susku, a prilikom čega će sudjelovati na otvorenju pristana na otoku Male Srakane, a potom i u obilasku novoizgrađenog operativnog mola i trajektne rampe u luci Susak.

Ministar Oleg Butković i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina sa suradnicima, prema otoku Male Srakane isplovit će brodom Lučke kapetanije iz Rijeke u 08.30 sati.

Dolazak na Male Srakane i otvorenje pristana predviđeno je u 11.30 sati, a zatim i izjave za medije na lokaciji.

Polazak prema otoku Susku predviđen je u 12.00 sati, a dolazak na Susak i obilazak luke te desalinizatora u 12.30 sati, nakon čega će dati izjave za medije. U obilasku projekata na otoku Susku, kao i u programu Dana iseljenika sudjelovat će i ministar turizma Gari Cappelli, državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić sa suradnicima.

Pozivamo vas da poprate najavljena događanja, a polazak i obilasci zainteresiranim novinarima i predstavnicima medija bit će omogućen brodom Lučke kapetanije Rijeka. Isplovljavanje iz Rijeke predviđeno je u 08.30 sati, sa Senjskog pristaništa 3.

Za više informacija vezano uz praćenje najavljenih događaja molimo kontaktirati glasnogovornicu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Anu Matijašević, na broj telefona 099 382 67 96.

Više informacija o projektima koji će se ovom prilikom obići donosimo u nastavku:
„Sanacija pristana na otoku Male Srakane“ i „Dogradnja operativnog mola i trajektne rampe u luci Sisak“, projekti su čiju je izgradnju sufinanciralo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sa ukupno 12,1 milijun kuna. Za sanaciju pristana na otoku Male Srakane Gradu Malom Lošinju u ovoj je godini dodijeljeno 600 tisuća kuna. Projekt dogradnje operativnog mola i trajektne rampe u luci Susak vrijedan je 16,7 milijuna kuna, a za njegovo je sufinanciranje Ministarstvo od 2016. do danas Županijskoj lučkoj upravi Mali Lošinj dodijelilo 11,5 milijuna kuna.

U Malim Srakanama omogućit će se pristajanje te povećati sigurnost plovidbe s obzirom da je obnovljen mol koji je bio urušen. Projektom dogradnje operativnog mola i trajektne rampe u luci Susak unaprjeđuje se prometna povezanost otoka, ali i sigurnost plovidbe te se osiguravaju i novi komunalni vezovi za privez brodica otočkog stanovništva i dodatni vezovi za gospodarsko korištenje.