AIN: Željeznička nesreća u kolodvoru Plaški

ZAGREB, 18.10.2018.
"Dana 12. listopada 2018. u 06:51 sati u kodovoru Plaški došlo je do iskliznuća zadnjeg teretnog vagona u sastavu vlaka 61153 i naleta istog na zaustavljenu lokomotivu vlaka 61100. Uslijed naleta teretnog vagona na lokomotivu došlo je do prevrtanja teretnog vagona i rasipavanja tereta po pruzi. Ozlijeđenih osoba nije bilo, dok je nastala veća materijalna šteta na pruzi i vozilima.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.

Nakon što su istražitelji Agencije obavili očevid na terenu i prikupili sve relevantne informacije o predmetnoj nesreći, utvrđeno je da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih događaja. Stoga je pokrenuta sigurnosna istraga opisane željezničke nesreće.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj nesreći.". - priopćeno je iz Agencijeza istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.