Hrvatski prometni inspektori u Mađarskoj sudjelovali u zajedničkom međunarodnom inspekcijskom nadzoru teretnih i putničkih vozila u cestovnom prijevozu

ZAGREB, 17.09.2018.
U sklopu provedenog inspekcijskog nadzora u Mađarskom mjestu Lenty, koji se održavao u razdoblju od 10. do 14. rujna, inspektirana su teretna i putnička vozila u međunarodnom cestovnom prijevozu, a osim Mađarskih inspekcijskih službi u svojstvu domaćina, u inspekcijskoj akciji radnog naziva 'Regional roadside check in Zala county  Hungary' sudjelovale su i prometne inspekcije iz osam zemalja: Češke, Poljske, Slovačke, Ukrajine, Slovenije, Njemačke, Austrije te Hrvatske, koju su predstavljali inspektori nadležne Uprave prometne inspekcije, Marko Krobot i Stjepan Sinković, ispred resornoga Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Tijekom trajanja četverodnevne suradnje održani su inspekcijski nadzori teretnih vozila na važnijim prometnim pravcima, gdje se uz provjeru radnih vremena vozača, provjeravala manipulacija tahografa, potrebna dokumentacija u svrhu obavljanja ADR - prijevoza opasnih tvari, zatim osovinskog opterećenja vozila, tehničke ispravnosti vozila te ostalih provjera koje spadaju u domenu inspekcija.

Osim rada na terenu održani su i seminari na temu ADR - prijevoza opasnih tvari, ali i sprječavanja manipulacija tahografima, kao i mogućih postupaka u cilju sprječavanja manipulacija sa AdBlue sustavom premošćivanja nadzornih parametara u vozilima (uređaj za preusmjeravanje rada AdBlue sustava i senzora goriva na kamionima koji su opremljeni katalizatorima, ili onih sa oštećenim AdBlue SCR sustavom), sa upotrebom kojega je nad vozačima utvrđen značajan broj pokušaja manipulacija.

U sklopu održane višednevne suradnje sa kolegama iz Europskihi država članica i država iz okruženja te sudjelovanju na tematskim seminarima, stečena su mnoga korisna i primjenjiva znanja, koja će Hrvatskim prometnim inspektorima pomoći u daljnjem radu.
 

FOTOGALERIJA
IMG_4252.JPG
IMG_4253.JPG
IMG_4274.JPG
IMG_4277.JPG
IMG_4281.JPG
IMG_4282.JPG
IMG_4316.JPG
IMG_4317.JPG