Vlada RH: Izmjena Odluke o koncesiji za luku nautičkog turizma Marina Kaštela

ZAGREB, 01.02.2018.
Vlada  je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o izmjeni Odluke o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Marina Kaštela.

Marina Kaštela d.o.o. ovlaštenik je koncesije temeljem Odluke o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Marina Kaštela i Ugovora o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Marina Kaštela, od 23. prosinca 2013. godine.

Današnjom se Odlukom Marini Kaštela d.o.o. produžuje rok za dostavu uporabne dozvole za tri (3) mjeseca, do 01. travnja 2018. godine. 

Stalni godišnji iznos koncesijske naknade koju Ovlaštenik koncesije pritom plaća iznosi cca 635 tisuća kuna, a promjenjivi 2,5% od ostvarenog prihoda na pomorskom dobru. Koncesijske se naknade usvajanjem današnje Odluke ne mijenjaju.

Inače, do sada je društvo Marina Kaštela d.o.o. u luku nautičkog turizma uložilo oko 300 milijuna kuna, odnosno preko 40 milijuna eura. Luka trenutno raspolaže sa 440 vezova, a nastavak investicija omogućit će otvaranje novih 320 radnih mjesta, dok će po dobivanju uporabne dozvole i stavljanju luke u punu funkciju, u marini biti stalno zaposleno oko 130 ljudi. U luci je predviđeno i otvaranje 15-ak charter kompanija.

Istaknimo kako su na lučkom području-pomorskom dobru izgrađena i dva objekta javne namjene - jedriličarski sportski centar i javni zatvoreni bazen.

Vlada RH: Izmjena Odluke o koncesiji za luku nautičkog turizma Marina Kaštela